Futbol Sahası

Futbol Sahası

FUTBOL SAHASI 
Futbol sahası zemini yapay ya da doğal çim ile kaplı futbol maçlarının düzenlenip oynandığı dikdörtgen biçim ve form da olan alanlardır. Boyutları standartları olarak Profesyonel halı sahalar birbirinden farklı ölçülerde ve teknik detaylarda imal edilmektedir. Bireysel hobi amaçlı mini spor sahası imalatları da yapılabilmektedir.  Futbol sahası kaç metre sorusunun cevabı sıkça karşılaşılan bir sorudur. Saha yapımı için gereken ölçüler profesyonel alanlar için standartlarla gerçekleşir. 
İşletme yapılacak ve profesyonel futbol oyunlarının düzenlenip oynanacak sahalar için birden çok ölçü seçeneği mevcuttur.  En yaygın tercih edilen faaliyet gösteren halı sahalar ile ilgili yazımızın devamında ölçüler başlığı altında inceleyeceğiz. Futbol sahaları alanları dikdörtgen şekilde dizayn edilir ve sahanın yanlarında yer alan iki uzun çizgi taç çizgisi ve kısa kenarlarda bulunan çizgiler ise kale çizgisi olarak adlandırılır. her iki kale çizgisinin ortasına birer kale yerleştirilir. Kaleler iki adet dik bir adet dikey borudan oluşturulan ve iki dikey direk arası mesafe 732 cm olup yatay boru ile zemin arasındaki mesafe ise 244 cm dir. Futbol kalesi imal edilirken bu esas ölçüler nispetinde kale üretim ve montajı yapılmaktadır. Futbol kalesi rengi standart olarak beyaz renkte üretilmektedir. Genellikle kale arkalarında atılan topların tutulması amacı ile file bulunmaktadır fakat file bulunması zorunlu değildir. Futbol kale filesi iplikten imal edilmektedir. 
Futbol sahası imalatı 
Futbol sahası yapımı için Dikme direkler farklı teknik detayda ve müşterisine özel projelendirilen çapta ve Kalınlıkta zeminden istenilen yükseklikte olacak şekilde 3 metre ara ile zemine Daha önceden bırakılan ankarajlara kaynak veya dikmelerin altında bulunan ankarajlar ile beton zemine çelik dübeller ile monte edilir. Bunlarla birlikte toprak zeminlerde çukur açılıp dikme direkler sabitlendikten sonra beton atılarak monte edilebilmektedir.  Dikey borulara farklı teknik detayda ve müşterisine özel projelendirilen çapta ve Kalınlıkta H:400cm için en üst kısmına 1 orta kısmına ve alt kısmına olmak üzere 3 adet yatay kayıt atılır. Sahanın Gerekli görülen 1 Adet kısmına kapı giriş yeri yapılır. Saha iskeletinin üst köşe bağlantılarına profil atılır. Sahanın uzun kenarlarında 2 şer kısa kenarlarına 1 er adet merdiven tip payandalı direk olacaktır ve bu sayede sahanın statik sağlamlığı sağlanmış olacaktır. iskeletin alt ortasına 2 sıra çelik halat, üst ortasına 1 sıra gergi teli gerilerek montaj yapılır. Çelik halat ve gergi telinin üzerine saha yüksekliğince pvc kaplı 50 göz 3,5 mm kalınlıkta örgü teli germe işlemleri sonrasında bağlama telleri ile bağlanarak montaj tamamlanır. 
Futbol sahası ölçüleri
futbol saha ölçüleri profesyonel alanlar için standart ölçüler vardır. Profesyonel futbol saha ölçüleri standart ve Fifa tarafından belirlenen ölçülere göre imal edilerek kurulum yapılmaktadır. Fifa tarafından belirlenen ve yapımı uygun bulunan , Fifa onaylı profesyonel futbol sahası ölçüleri 45 metreye 90 metre olarak kabul edilmektedir. Fifa ölçüleri nispetinde kurulan futbol sahaları, halı sahalar Fifa tarafından tüm aşamaları denetlenen sahalar olduğu için tüm aşamalarında iyi bir projeye ihtiyaç duyulur. Fakat eğlence ve hobi amaçlı kurulan küçük spor sahalına böyle bir gerekçe olmayıp farklı ölçülerde tercih edilebilir. Kullanım yoğunluğu oyuncu sayısına göre boyut belirlenebilecek spor sahasına örnek ölçüler şunlardır;
18 x 36 metre= 648 m²
20 x 40 metre = 800 m²
25 x 40 metre = 1000 m²
25 x 45 metre = 1125 m²
28 x 48 metre = 1344 m²


Kapalı halı saha 
Kapalı Halı Saha olarak bilinen Kapalı Futbol Sahası, çok hassas detaylar ile projelendirilip imal ediliyor olup saha yanları ve saha üzeri statik hesaplara uygun olarak çelik konstrüksiyon sistemiyle kapatılarak iskelet oluşturulur . Konstrüksiyon üzeri branda veya cam elyaf malzemeden kullanım alanı yapılacak yer ve maliyetler göz önünde bulundurularak iç iskelet olan çelik konstrüksiyon kaplanır. Saha yanları projeye göre çılır kapanır yapılabilir. Uygun görülen noktasına kapalı spor sahası için giriş çıkış kapısı yapılacaktır Kapalı Halı Saha Yapımı için zeminde yapılacak spor aktivitesine uygun zemin kaplaması tercih edilir ve kullanılır. 
 

Spor sahası Yapım Maliyeti
Spor sahası, halı saha yapım maliyeti öncelikle kapalı halı saha veya açık halı saha çeşidine göre değişmektedir. Kapalı halı sahalarda çelik konstrüksiyon üzerinde kullanılan branda, sac veya pvc kaplama malzemesi fiyat farklılıkları göstermektedir. Açık halı sahalarda ise kullanılacak boru profiller ve teknik detaylar göz önünde bulundurularak fiyatlandırılmaktadır. Kapalı halı saha ve spor sahalarında fiyat ölçülerine göre farklılık göstermektedir.
Ticari amaçlı olarak yapılacak spor sahaları ve kapalı halı sahalar 18mx36m’den başlayarak 32mx52m’ye kadar yapılabilmektedir. En çok tercih edilen ve 7×7 kişinin rahatça top oynamasına imkân sağlayan açık spor sahaları ve kapalı halı saha ölçüleri ise 28mx48m’dir. yapılacak açık veya kapalı halı sahalarda 20mx40m genellikle küçük olmakla birlikte kullanım amacı ve fiyat maliyet açısından tercih edilen ölçüler mevcuttur. halı saha fiyatları ve proje detayı için iletişim sayfasından bizimle Whatsapp veya telefon aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

Halı saha maliyetini etkileyen faktörler nelerdir?
Halı sahalarında en önemli faktör spor sahasının boyutudur. Boyutlar büyüdükçe kullanılacak malzeme ile doğru orantıda fiyat artacaktır. Bunlarla birlikte kullanılan malzemelerin çap ve kalınlıkları tasarlanacak projeler için farklılık gösterebilmektedir. spor sahasının kurulacağı zeminin durumuna göre ankaraj biçimi belirlenir ve uygun olan ankaraj sistemi ile monyaj gerçekleştirilir. zeminde kullanılacak çim veya granür miktarı modeli ve çeşidi spor sahası ve kapalı halı sahalarda fiyatı etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. 
Halı saha kurulumu, Halı saha yapımı, halı saha yapımı maliyeti, halı saha suni çim halı fiyatları, kapalı halı saha kurulumu, gibi konularda destek almak ve fiyat öğrenmek için konusunda uzman olan kadromuz ile sizlere hizmet verebilmek için bizimle iletişime geçiniz.
 

Basketbol sahası 
Basketbol elle idare edilen bir topla oynanan popüler bir takım oyunu ve spor dalı. Profesyonel basketbolda beşer kişilik iki takım, yerden yüksekliği Avrupa standartlarına göre 3,05 metre olan ve pota adı verilen, yere paralel konumdaki bir çemberden topu geçirerek, rakibinden daha fazla sayı yapmak suretiyle, on ikişer, onar veya sekizer dakikalık dört periyottan oluşan maçı kazanmaya çalışır. Oldukça zevkli spor dalı olup hobi amaçlı da çokça tercih edilmektedir. Özel mülklerde veya halka açık alanlarda sıklıkla gördüğümüz basketbol sahaları teknik detayları;. 
 

Basketbol sahası yapımı 
Dikme direkler farklı teknik detayda ve müşterisine özel projelendirilen çapta ve Kalınlıkta zeminden istenilen yükseklikte olacak şekilde 3 metre ara ile zemine Daha önceden bırakılan ankarajlara kaynak veya dikmelerin altında bulunan ankarajlar ile beton zemine çelik dübeller ile monte edilir. Bunlarla birlikte toprak zeminlerde çukur açılıp dikme direkler sabitlendikten sonra beton atılarak monte edilebilmektedir.  Dikey borulara farklı teknik detayda ve müşterisine özel projelendirilen çapta ve Kalınlıkta H:400cm için en üst kısmına 1 orta kısmına ve alt kısmına olmak üzere 3 adet yatay kayıt atılır. Sahanın Gerekli görülen 1 Adet kısmına kapı giriş yeri yapılır. Saha iskeletinin üst köşe bağlantılarına profil atılır. Sahanın uzun kenarlarında 2 şer kısa kenarlarına 1 er adet merdiven tip payandalı direk olacaktır ve bu sayede sahanın statik sağlamlığı sağlanmış olacaktır. iskeletin alt ortasına 2 sıra çelik halat, üst ortasına 1 sıra gergi teli gerilerek montaj yapılır. Çelik halat ve gergi telinin üzerine saha yüksekliğince pvc kaplı 50 göz 3,5 mm kalınlıkta örgü teli germe işlemleri sonrasında bağlama telleri ile bağlanarak montaj tamamlanır. Dış iskelet olarak futbol sahaları ile birçok ortak noktası bulunmaktadır. Kullanımın uygun olan yerlerde basketbol sahaları gerekli ekipmanlar sayesinde tenis sahalarına dönüştürülebilir ve iki spor dalından birini de aynı saha içerisinde oynayabilirsiniz.

Basketbol sahası zemini 
Basketbol Sahası Zemin Kaplama Uygulamalarımız tartan zemin kaplama olarak adlandırdığımız 
Dökme Kauçuk veya Karo kauçuk zemin kaplama olarak yapılabilmektedir tamamen müşteri tercihi ve talebi üzerine seçim yapılan basketbol sahası zeminleri akrilik zemin kaplama olarak da yapılabilmektedir. Akrilik Zemin Kaplama, Cushion kaplama veye Akrilik Zemin Kaplama, Color kaplama ve bir diğeri ise Akrilik Zemin Kaplama, White Line Paint olarak ayrılmaktadır. Her birinin kendine özgü bir yapısı olup basketbol sahasının yapılacağı ve oynanacağı spor aktivesine göre ayrımları vardır. Projelendirilirken zemin önceden belirlenmiş olup imalata sonrasında başlanmaktadır. Basketbol sahalarında zemin çok önemli olup silim işlemleri ve montaj işçiliğine çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Basketbol sahası fiyatları 
farklı teknik detayda ve müşterisine özel projelendirilen çapta ve Kalınlıkta zeminden istenilen yükseklikte olacak şekilde tasarlanan basketbol sahası imlatları bu sebepten dolayı farklı fiyatlarla karşılaşmak şaşırtıcı olmayacaktır. Kullanılacak boru, tel ve zemin kaplaması fiyatı etkileyen en önemli unsurların başında gelmektedir. Basket bol sahasının boyutları da basketbol sahası yapımı maliyetleri ile doğru orantılı olarak hareket etmektedir. Basketbol saha kurulumu, basketbol saha yapımı, basketbol yapımı maliyeti, basketbol zemin kaplama fiyatları, basketbol potası gibi konularda destek almak ve fiyat öğrenmek için konusunda uzman olan kadromuz ile sizlere hizmet verebilmek için bizimle iletişime geçiniz.